МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА


Дана 3.10.2012. године кренули смо на дуго очекивану матурску екскурзију. Тог јутра, време је било веома ведро и сунчано.

Сви смо били насмејани и срећни јер смо знали да ћемо макар на та три дана успети да побегнемо од свакодневних брига и обавеза према школи.

Из школског дворишта у Јакову упутили смо се у Лазаревац где смо посетили Спомен костурницу. Овај споменик подигнут је у част Колубарске битке у којој је српска војска однела важну победу. Из Лазаревца наставили смо пут ка Ваљеву где смо имали одмор од ст времена. Слободно време искористили смо за обилазак центра града.

Следеће стајалиште био је манастир Јовање. Уморни од шетње и обилажења културних знаменитости вратили смо се у аутобус и наставили ка Бајиној Башти. У центру овог малог градића налази се хотел „ Дрина“ у коме смо провели ноћ. Први део вечери провели смо у дискотеци где смо сви играли и певали, а остатак вечери провели смо у собама препричавајући утиске, дружили се и шалили.

Сутрадан, у раним јутарњим часовима, упутили смо се ка Мокрој гори где смо обишли симпатичан мали градић Дрвенград. Све нас је шармирао својом лепотом. Оно што је на нас оставило најјачи утисак била је вожња Шарганском осмицом.

Након дугог и помало напорног дана вратили смо се у хотел. Обишли смо Бајину Башту и отишли у дискотеку. И ово вече је веома лепо протекло.

Следећег јутра кренули смо у Јаково. Успут смо обишли манастир Рачу, језеро Перућац и најкраћу реку на свету Година која је име добила по томе што је дугачка 365 метара колико има и дана у години.

У Јаково смо се вратили помало тужни јер смо знали да се наша толиоко дуго очекивана матурска екскурзија завршила.

Фотографије

Генерација 2012/13.

 
Новости
 
 
Линкови
 
 
Поддомени
 
 
Јесте ли знали да
 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
copyright © vozd all rights reserved.