ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

 

У ОШ „Вожд Карађорђе“ у оквиру Дечје недеље („Свако дете срећног лица чува једна породица“) организоване су следеће активности:

06.10.2014.  Радионица „Шарено школско двориште“- Ученици од првог до четвртог разреда су кредама у боји осликавали школско двориште цртежима на тему „Моја породица“.

07.10.2014. Ученици: Теодора Јоргић, Вељко Митровић, Симона Перишић- Жикић и Игор Рољић учествовали су у дебати Ђачких парламената на тему „Школа као породица“ у ОШ „22. октобар“ у Сурчину. Водитељ дебате је психолог Тамара Винчић.

08.10.2014. Радионица „Ткање“- Радионици коју је водила госпођа Соња.  Присуствовали су ученици од првог до четвртог разреда. Свако дете је имало прилику да самостално тка.Радионица је одржана у корелацији са наставним предметом Народна традиција . Ученицима је представљен спој старинског и модерног начина живота. Упознали су нашу народну традицију. Упознати су са коришћењем старих техника и заната за израду савремених одевних предмета( нпр. шал), честитки, разгледница и сл.

09.10.2014. Радионица „Добра књига и играчка“- Ученици III/2  и III/3 са својим учитељицама Горданом Милосављевић и Снежаном Вучетић  и библиотекаром Немањом Ђорђевићем  су представили своје омиљене књиге вршњацима и препоручили им да их прочитају. Читали су одломке из својих омиљених књига и рецитовали песме омиљених песника. Библиотекар, Немања Ђорђевић је ученицима представио ретке и скупоцене књиге које наша библиотека поседује. Циљ ове радионице је да је књига најбољи друг и најбоља играчка сваког школарца. Ученицима првог разреда су овом приликом подељене „Добродошлице“ у Дечји савез.

Ученици су у оквиру ове радионице поклањали играчке и књиге другарима из одељења.

10.10.2014. Радионица „Мостови међу генерацијама“- У оквиру ове радионице одржана је ликовна изложба фотографија ученика III-2 разреда учитељице Гордане Милосављевић      “ Из старих породичних албума“. Ученици су говорили о младости, школовању и старинским обичајима својих бака и дека. Ученици III-3 разреда учитељице Снежане Вучетић су организовали ликовну  изложбу старих предмета који су се употребљавали у домаћинству, а ученици II-2 разреда учитељице Љиљане Путниковић ликовну изложбу на тему „Породица“.

.

 
Новости
 
 
Линкови
 
 
Поддомени
 
 
Јесте ли знали да
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
copyright © vozd all rights reserved.